Блогър „погреба“ дете в интернет (обзор)

Написал, че е негово и че е загинало при катастрофа

Момиченцето е дъщеря на фотограф

Блогър от Лясковец открадна снимката на дете от Пазарджик и го обяви за мъртво в социалната мрежа Инстаграм. Момиченцето е дъщеря на пазарджишкия фотограф Стоян Георгиев, а снимката била в негов профил във Фейсбук.

В публикацията блогърът Gilbo Baby драматично обяснява как детето, за което твърди, че е негово, било блъснато от кола, докато се връщало от тренировка по плуване и по-късно починало от кръвоизлив в болница, а шофьорът избягал. На почитателите си той обещавал още подробности за мнимия инцидент.

Потребителката Анна-Мария Янкова случайно попаднала на публикацията и разпознала на снимката логото на фотографа Стоян Георгиев без да знае, че на фотоса е дъщеря му. Тя веднага му написала: “Съжалявам, че ви безпокоя, но това нещо ме потресе. Въпросният инстаграмър Gilbo Baby публикува снимка на дете, заснето във вашето студио и обяви, че е починало. Той прави постове с хумористична цел, но това е безумно. Добре е родителите да бъдат уведомени”.

Като видял публикацията, бащата буквално онемял. Първата му мисъл била как да спре самозванеца и да предпази близките си от скандалната публикация.

“В момента, в който отворих снимката и видях, че всъщност това е моето дете, изпаднах в шок. Даже беше обявено, че така нареченият блогър ще прави лайф и ще обяснява случката как са му блъснали детето, което е на снимката и не е негово, а мое. Доколкото разбрах, той е правил и предишни гафове в интернет”, каза потресеният баща. Той веднага е подал сигнал до прокуратурата и отдел “Киберпрестъпност” на ГДБОП. Георгиев даже успял да се свърже с блогъра, който се извинил и обяснил, че го е направил, за да събира лайкове и известност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирен Делчева

Този уебсайт използва "бисквитки"