Бойко Борисов за подалия оставка Павел Тенев: Съжалявам за него, от всички зам. - министри на патриотите той беше най-подготвеният

Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него, от всички зам. - министри на патриотите той беше най-подготвеният. Това заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ по повод развихрилия се днес скандал и оставката на зам.-министъра на регионалното развитие  Павел Тенев.

"Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията...сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин", обясни министър-председателят.

"От всичките зам.-министри на Обединените патриоти Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги", каза още Бойко Борисов.

По повод днешното решение на ВАС за минималната работна заплата Борисов бе категоричен: "Ще следваме процедурите." На въпрос ще продължи ли да се бори за минималната работна заплата да остане 460 лв. той отговори: "Разбира се, ще направим необходимите постъпки".

Министър - председателят се спря и на изпълненото от предизборната кампания на ГЕРБ  обещание за безлимитно инвитро.  " Това също е важно и решава големия демографски проблем", каза Борисов. Той обяви, че ще поиска: "Цялата нация и всички институции да започнем осъзната битка срещу катастрофите и жертвите по пътищата. Защото ние всяка година губим близо 1000 души".

Попитан дали ще откликне  и ще се срещне с Лозан Панов Борисов заяви: " Щом председателят на ВКС  е поискал среща с премиера аз мога да го поканя и да чуя какво ще каже. В петък в 8 и 30 ще се видя с него ще го чуя. Ще кажа и аз какво мисля."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"