Бой за снимки на любовната люлка над Търново

Атрактивната забавление е на Гарга баир

Горещи страсти, размяна на реплики и закани се вихрят край т.нар. “любовна люлка” в местността Гарга баир край Велико Търново. Атракцията е в местността северно от хълма Трапезица и се нарича Гарга баир.

За романтични снимки от дни там се редят за люлката не само болярите, но и жители от други градове. Според очевидци имало моменти, когато се струпвали по над 300 човека.

Двойки, семейства, млади и по-възрастни атакували дървеното съоръжение с въженца, надвиснало над уникална панорама от старата българска столица.Люлката виси над уникална панорама от старата столица, която разкрива извивките на река Янтра в подножието на Царевец и Трапезица.

Атрактивното забавление изпреварва по посещаемост доста музейни обекти и туристически атракции във Велико Търново и Арбанаси.

До люлката се стига по две пътеки, които тръгват от района на чешмата на разклона за Арбанаси, на пътя Велико Търново- Горна Оряховица. Едната пътека върви по скалния венец, а другата сред гъсталаци и рязко се спуска по захрастен склон към люлката. Пътеките до нея са опасни, особено нощно време, тъй като не са обезопасени.

Люлката е закачена през пролетта от неизвестен и веднага стана любимо място за романтични снимки,на вече на влюбени, заради които и бе наречена “любовната люлка”. Наскоро кметът на Арбанаси Тошо Кръстев призна, че няма представа кой е открил подходящото място и поставил люлката, но обмисля тя да бъда обезопасена със заграждения.

Нощните снимки на люлката също привличат много посетители. През последните дни се опъват и палатки, за да се чака ред и да се направят атрактивни фотоси.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"