Борисов за исканата от ВМРО забрана за БХК: От ГЕРБ не сме дори обмисляли подобен вариант

Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление. Това каза премиерът Бойко Борисов за Телевизия „Европа“ по повод искането на ВМРО към главния прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет.

„В нашето коалиционно споразумение има текстове, които спазваме, така че каквото са решили ВМРО, е право на тази партия. Ако ме питате за моето лично мнение, аз винаги съм бил за свободата на словото и за свободата на изразяване на различни позиции. С Българския хелзинкски комитет в случаите, в които се е налагало, сме работили добре. Не виждам абсолютно никаква логика мен да ме питате дали съм „за“ или „не“, посочи премиерът.

„Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление, защото аз думата „власт“ не я харесвам. Винаги когато са ни подавали сигнали, които сме могли да ги отработим и са били правилни, ние сме се съобразявали с тях. Така че ние от ГЕРБ нямаме такива предложения. Човешките права и свободата на словото мисля, че са били символ, който партия ГЕРБ винаги е изповядвала и затова пак повтарям ние не сме дори обмисляли подобен вариант“, каза още Бойко Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"