Брад Пит и Анджелина Джоли се разбраха за отглеждането на децата

Решиха как ще се обучават пет от шестимата им наследници

Брад Пит и Анджелина Джоли се разбраха по още една тема относно отгледането на децата им. Година след финализиране на развода им двойката реши как наследниците им ще се обучават.

Пит е подал документи в съда в Лос Анджелис, с които информира съдията, че той и бившата му съпруга са постигнали споразумение по точка „Образование и подкрепа“ в развода им. Двойката е решила да остави децата си на традиционно обучение. Това ще засяга петте от шестте им деца, тъй като най-големият им син, Мадокс, вече е в колеж и е пълнолетен.

По време на 14-годишната връзка между двамата актьори, децата им бяха обучавани у дома с помощта на частни учители и бавачки. Семейството често се местеше заради филмови ангажименти и затова родителите бяха решили, че няма смисъл всеки път да записват децата си в различно училище.

Междувременно Анджелина Джоли отправи призив да предпазим децата от домашно насилие по време на пандемията от коронавирус. Актрисата повдига наболялата тема в периода на всеобщата изолация, като написа отворено писмо, в което изразява своята загриженост.

„Изолирането на жертвата от семейството или приятелите е добре известна тактика за контрол от страна на насилника. Това означава, че социалната изолация, необходима за спирането на разпространението на COVID-19, ще увеличи психологическата травма и страданието на децата“ – заявява звездата.

Анджелина също отбеляза значението на социалния контакт за оцелелите при упражнение на насилие.

„В случаите на насилие над децата, защитата на детето най-често се оказва от трети страни като учители, обучители, възпитатели, координатори на програми за след училищни занимания и т.н.“ – пише Джоли.

Актрисата предлага лично решение на проблема: тя моли за поддържане на връзка със семействата, в които има жертви и при необходимост да се потърси помощ от специалисти.

„Трябва да се положат усилия за осигуряване на закрила и грижа за децата. Те го заслужават“ – пише Джоли.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"