Бракът на Берен Саат се пука по шевовете

Фатмагюл дави любовна разлъка с алкохол

Темата развежда ли се Берен Саат с Кенан Доулу се предъвква в продължение на години. Тези дни отново се вдигна шум за разрив в отношенията на звездната двойка. Вестта дойде успоредно с триумфалното завръщане на световноизвестната актриса на екран. След дълга пауза Берен Саат се снима в сериала “Атие” / “Atiye” на интернет платформата Netflix.

В продължение на 3 години актрисата не приемаше никакви предложения, като за последно игра в телевизионната поредица “Великолепният век: Kьосем” през 2016-а, а междувременно получи и международно признание с участието си в драмата “Сезонът на носорозите” /“Rhino Season”, в който игра с италианската звезда Моника Белучи.

Сега, според вестник “Милиет”, за участието си в “Атие” Берен се е спазарила за хонорар от 200 хиляди турски лири за епизод, който е върхова точка като сума в кариерата є до момента. Така актрисата държи първенството за най-скъпоплатената турска актриса през новия сезон.

В началото на поредицата “Атие” актрисата се появява без грим и със съсухрен вид, което предизвика коментари от типа: “Какво се е случило с лицето на Берен?”. Този въпрос обсъжда и турският вестник “Posta”: “Под светлините Берен Саат е с торбички под очите, бръчки и лунички. В много сцени тя е дори без никакъв грим, а както е известно тя няма никакви пластични операции...”

Съсипана е от изневяра на мъжа си

Според тиражирани мнения, екранната Фатмагюл е съсипана от изневярата на Кенан Доулу с младата є колежка Acлъ Ишлep това лято. За да се утеши, Берен Саат пък му кръшнала с френския диджей Франсис Мага. Освен това често посягала към чашката и затова изглеждала yмopeнa и пoвexнaла. Заради сегашния є вид в тypcкитe мeдии oтнoвo тръгна cлyxът зa paздялaтa c пoлoвинкaтa є Keнaн Дoyлу, но този път с уточнението, чe двoйкaтa oт ceдeм мeceцa нe живee зaeднo.

Между другото, най-сладката прицелна точка в медиите винаги е бил личният живот на Берен Саат и връзките є с известни и талантливи мъже. Младежката колежанска любов на Берен е осъдена да остане болезнен спомен. Тя има връзка с Ефе Гюрай. Казват, че именно той я е окуражил да учи за актриса. Заедно са три години, но връзката им приключва по трагичен начин - през 2004 г. момчето загива в автомобилна катастрофа.

Не се понасят с Туба Бююкюстюн

Две години след смъртта на Ефе, Берен се хвърля в обятията на актьора Бюлент Инал - ориенталския мачо, както обичат да го наричат медиите. В момента на запознанството им Бюлент е любовник на известната турска красавица Туба Бююкюстюн. Събрал ги е сериалът “Под липите”, който е първата значима роля на трудно пробилия на екрана кюрд. Тогава жълтата преса напоително описва как Бюлент Инал изоставя Туба заради Берен и как по тази причина двете колежки не могат да се гледат и до ден днешен.

Връзката между Берен и Бюлент се разклаща след първата голяма изява на Берен в “Забраненият плод”. Кюрдът с консервативно възпитание не успява да понесе ролята є, свързана с деликатни за Турция теми като прелюбодеяние и забранена любов, и партньора й - красавеца Къванч Татлъту.

След раздялата си с Бюлент Инал, Берен се залюбва с режисьора и продуцент Левент Семерджи по време на снимките на сериала “Каква е вината на Фатмагюл”, излъчен у нас под името “Пепел от рози”. Връзката им приключва през 2010 г. със заснемането на последните сцени от хитовия сериал и тогава жълтата преса пита: “Каква е вината на Левент?”, пародирайки името на рейтинговата драма. Говори се, че причина за раздялата е екранният партньор на Берен - Енгин Акюрек. Но любовта между тях остава само едно голо предположение, което не намира фактически доказателства.

През юли 2014-а, след 2-годишна връзка, Берен Саат се омъжва за популярния турски певец Кенан Доулу. Бракосъчетанието е в САЩ - на плажа на Малибу. Роклята на булката е дело на прочутата дизайнерка Mira Zwillinger.

Актрисата започва да се снима във “Великолепният век: Кьосем”, но към края на първия сезон по собствено желание напуска проекта. Заговаря се, че това е свързано с желанието є да стане майка. Носи се мълвата, че между Берен и съпруга є има напрежение от невъзможността на актрисата да роди дете и съпружеската двойка се е отправила към клиника по репродуктивно здраве в САЩ, където да направи инвитро оплождане.

В “Атие” є партнира Мехмет Гюнсюр

В поредица “Атие” новият екранен партньор на Берен Саат е популярният и дал своя принос за развитието на турското кино в световен мащаб Мехмет Гюнсюр, който в България познаваме от “Памуковата принцеса”, “Златната клетка” и “Великолепният век” и който за последно се снима в интернет-сериала “Фи” (“Fi”). Снимките на сериала стартираха в Истанбул, под наблюдението на британския продуцент Алекс Съдърланд, който работи и за сериала “Защитникът” с Чаатай Улусой.

Сюжетът в “Атие” се придържа към книгата на турската астроложка Шенгюн Бойбаш “Събуждането на света”, която разказва историята на млада жена на име Атие, която живее мирно със своето семейство и приятеля си Озан в Истанбул. Изведнъж обаче животът є ще се промени с едно откритие, направено от археолога Еркан в древния храмов комплекс Гьобекли тепе. По време на разкопките той открива древен символ, който ще провокира Aтие да търси отговори на въпроси, за да повдигне тайнствената завеса между минало и настояще, между духовното и материалното. Снимките на “Атие” ще приключат с два сезона през 2020-а и ако предизвика голям интерес, проектът ще бъде разширен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Таня Пушкова

Този уебсайт използва "бисквитки"