Българка спечели международен конкурс за диригенти

Сестрата на Боби Лазаров е пловдивски възпитаник

Оглавява британския младежки оркестър Hallї

Българка оглави младежкия оркестър на един от най-старите симфонични оркестри във Великобритания, след като спечели първо място на Международния конкурс за диригенти Siemens Hallї 2020. Това съобщи пресслужбата на музикалния форум. Второ място зае Родолфо Бараес, а третото - Джоел Санделсон.

Младежкият оркестър Hallї е част от един от най-старите симфонични оркестри на Великобритания. Сестрата на тв журналиста Борислав Лазаров ще бъде помощник диригент в продължение на две години на Марк Елдър, главен диригент на един от най-старите английски симфонични оркестри Hallї. Към него има мъжки хор, младежки хор, хор за обучение на младежи, детски хор и младежки оркестър и записва в собствено студио. През годините оркестърът Hallї е бил ръководен от Джон Барбироли, Джеймс Лакран, Станислав Скровачевски и Кент Нагано.

34-годишната Деляна Лазарова е възпитаничка на музикалното училище в Пловдив, завършва с цигулка. Постъпва в Държавния университет на Луизиана, САЩ, впоследствие учи в Музикалната школа “Джейкъбс” към Университета на Индиана. Оркестрово дирижиране завършва в Университета по изкуствата в Цюрих. Учила е при диригенти като Бернард Хайтинк, Пааво Ярви и Ленард Слаткин.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"