Валери Симеонов: Павел Тенев бе изхабен заради нелепа шега

"Изказвам съжалението си за този млад човек - Павел Тенев, който беше изхабен буквално заради нелепа шега. Днес видяхме снимките, той се е снимал с всички. Ясно е че по никакъв начин той не може да бъде упрекнат в каквато и да е пристрастност към фашистка идеология или каквото и да било. Просто нелепо си замина човекът, защото ние сме го избирали по неговите професионални качества. Той беше един от добрите специалисти, на които заложихме."

Това заяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов по повод скандала със зам.- министър Тенев и добави, че го поздравява за достойното поведение, защото в такава ситуация няма друг път, "освен да приемем неговата оставка."

Това, което е изнесено във вестник "Сега" и което се разпространява, не е вярно. Никога не съм казал никъде, че съм си правил майтапчийски снимки и ще ги съдя. Виждам, че тази истерична кампания прие прекалено големи размери, добави Валери Симеонов.

Симеонов отпътува към Слънчев бряг, за да инспектира докъде е стигнало събарянето на незаконни обекти и подготовката за туристическия сезон. Имаме много добри новини, каза Симеонов.

В 14. 30 часа той, заедно с министърът на туризма Николина Ангелкова ще дадат брифинг за събитията в курорта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"