Варна ще гради Черноморски младежки център

Проектът е в подкрепа на млади хора от уязвими групи

Варна ще кандидатства за еврофинансиране за изграждането на Черноморски младежки център. Предложението на кмета Иван Портних бе одобрено от съветниците от комисията "Европейски въпроси и международно сътрудничество" към местния парламент.

Центърът ще се помещава в сградата на закритата гимназия по текстил "Мара Тасева" в кв. Аспарухово", която МОН прехвърли на общината преди 3 г.

Средства ще се търсят по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи" от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Тя отпуска до 2 млн. евро за подобни проекти без изискване за съфинансиране. Чрез Черноморския младежки център община Варна ще осигури образователна подкрепа на младежи между 15 и 29 г., които ходят на училище, но са изложени на риск от отпадане, стана ясно на заседанието. В бъдещата структура ще се предоставят и индивидуални услуги за социално включване на млади хора от уязвимите групи. Ако получи финансиране, общината ще реализира проекта в партньорство с Икономически университет – Варна и сдружение "Варна – Европейска младежка столица" в срок от 36 до 50 месеца.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"