"Великолепният век" - най-гледаният турски сериал в света

Руснаците луднаха по турски сапунки

Южната ни съседка е втора по износ на тв поредици в чужбина

Според Forbes, след САЩ, Турция е втората по износ на сериали страна в света. Към днешна дата южната ни съседка е продала 150 телевизионни поредици в 146 страни в Европа, Близкия Изток, Централна Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Така турски сериали са гледали около 700 милиона зрители от Русия до Китай, и от Корея до Латинска Америка.

Поредицата “Великолепният век” се превърна в най-гледания турски проект в историята на производството на турски сериали и вече е приковала вниманието на над 500 милиона зрители в 70 страни. В Русия cтaвa тoлкoвa пoпyляpна, чe тypизмът дo Иcтaнбyл нapacтвa cкoкooбpaзнo. В това отношение особено предпочитани са туровете, свързани с посещение на обекти, където са заснети сериали. Typcкият aктьop Xaлит Epгeнч oт “Beликoлeпния вeк” cмятa, чe ycпexът нa жaнpа ce дължи oтчacти нa фaктa, чe aмepикaнcкaтa тeлeвизия зaбaвлявa, нo нe тpoгвa. “Te нe ce дoкocвaт дo чyвcтвaтa, кoитo ни пpaвят xopa”, cпoдeля тoй.

Миналата година Турция продаде свои сериали за над 500 милиона долара. Сред най-печелившите проекти са “Север - Юг”, “Перла”, “Карадай”, “Огледален свят”, “Пепел от рози” и “Черна любов”. През 2023 г. Турция планира да постигне един милиард долара приход от износа на сериали и филми.

В днешния свят, много хора предпочитат гледане на филми и телевизионни предавания онлайн. Феновете на турски сериали в Русия стават все повече и освен по разни телевизии, те се въртят и в много сайтове - при това успоредно с излъчването им в южната ни съседка. Ако и вие поназнайвате руски език, имате време и искате да сте в час с най-актуалните турски телевизионни продукции, то на кино сайта https:// turkserial.org/ например, можете да ги гледате онлайн на руски по всяко удобно за вас време. В листата присъстват много заглавия - от по-стари до най-нови. Към всяко от тях има описание на сюжета, за да изберете това, което душата ви иска, в зависимост от настроението и вкусовите ви предпочитания. Така не е нужно да бързаме за вкъщи от работа, за да хванем следващата серия на любим сериал. Вие сами решавате какво и кога да гледате. Абсолютно всички поредици са озвучени или със субситри на руски език.

Благодарение на онлайн гледането, могат да се пропускат безинтересни и протяжни моменти и най-важното - сцените не са прекъсвани от обичайните за телевизиите реклами.

В момента по всички руски кино сайтове се въртят сериали, които сега се гледат в Турция като “Забранената ябълка”, “Дъщерята на посланика”, “Пропаст”, “Жесток Истанбул” и други.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Таня Пушкова

Този уебсайт използва "бисквитки"