Веселин Искърски е постъпил в болницата в Бяла Слатина със спешен фиш за съмнения за коронавирус

Докарал го е специализиран екип със скафандри, разказа шефът на лечебното заведение

Веселин Искърски, който разпространи видеото за лошите условия в болницата в Бяла Слатина, е бил приет със спешен фиш за съмнение за коронавирус. Това разказа пред "Труд" управителят на здравното заведение Николай Димов.

От РЗИ потвърдиха, че пациентът е приет по спешност, а специализиран екип от Враца го е докарал на 6 март към 18.30 часа. Веднага са изпратени проби към Националната лаборатория в НЦЗПБ. На 7 март същите са приети за обработка. Днес в болницата са получени резултатите и за двамата пациенти и те са отрицателни, каза пред "Труд" Николай Димов.

Другата жена, която също е била със съмнения за коронавирус, е била изолирана, тъй като се прибрала от Австрия. Поставила се е сама под карантина, но се оплакала от отпадналост и болки в гърлото.

Спазили сме всички указания на Министерство на здравеопазването, отбеляза управителят на болницата в Бяла Слатина.

Днес следобед той лично е изпратил автора на видеото. "На тръгване Веселин Искърски ми се извини, не очаквал, че ще предизвика такава реакция във фейсбук", каза още Николай Димов.

След първите два спешни случая в болницата са изолирани стаи от вътрешното отделение, където да се приемат евентуално пациенти с коронавирус. На място са разположени и кислородни апарати за тежкоболните.

В цялата болница не е ремонтирано само инфекциозното отделение. Сградата му е строена през 1939 година и до месеци предстои отделението да се премести в нова сграда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Биляна Веселинова, Цветан Томчев, пратеници на "Тр

Този уебсайт използва "бисквитки"