Викторио Александров повтарял "Тате много те обича!"

„Усетих удар по тила и той зареди пистолета", разказа шофьорът

Нови факти по двойното убийство в столицата. След като е убил приятелката си и минути преди да застреля детето си, 26-годишният Викторио Александров отвлича такси.

Вчера по обед 26-годишният той влиза в блока в "Надежда", в който до преди седмица е живял с приятелката си. Убива я, взема със себе си едногодишната им дъщеричка, изхвърля телефона си и бяга. Около 19 ч. хваща такси от квартала, където живее баща му. С детето, въоръжен. Зад волана е този шофьор.

„Усетих удар по тила и зареди пистолета. Вика, ако искаш да живееш, слушай какво ти казвам... Карай ме, вика, на най-високия мост, да скочим от моста, да се самоубием”, разказа шофьорът по БТВ.

Викторио обаче в крайна сметка определя нов маршрут – в района на Долни Богров. Отнема телефоните на шофьора.

„Нормално момче, много здраво. Аз не искам да навредим на детето – това през цялото време говореше и го гушкаше. Повтаряше - "Тате, много те обича!". Детето плачеше истерично”, спомня си таксиметровият шофьор.

„Разказа, че жена му е убила другото им дете и той иска да се самоубие, не може да преживее загубата, че тя е живяла в лудница. Колко е истина, не мога да кажа. Това ми каза. Стана ми съвестно, че съм можел да спася детето, но не съм знаел предисторията. Да съм знаел да взема аз детето, той да се самоубива”, допълни шофьорът.

Дъщеричката на Викторио и Дарина става на година миналата седмица, няколко дни преди да загуби живота си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"