Водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново Цветан Цветанов бе първият, който се включи в честванията на празника на старата столица

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, кандидати за народни представители, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел и кметът на Велико Търново Даниел Панов спазиха традицията за поредна година да бъдат първите официални лица, уважили от самото начало събитията в програмата, с която Велико Търново отбелязва своя празник. В 7.30 ч. те бяха в църквата „Свети 40 мъченици“, където започна празничната Света Литургия, отслужвана от Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Тържествената атмосфера допълват песнопенията на квартет „Ангелски гласове“.

“Щастлив съм, че и тази година имам възможността да съм във Велико Търново за празника на града! Днешната дата е емблематична не само за старата столица, но и за всички българи. Припомняме си победната битка на Цар Иван Асен ІІ при Клокотница преди 787 години, в чест на която е построена църквата „Св. 40 мъченици”. След тази славна победа България възвръща статута си на Велика сила”, посочи Цветан Цветанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"