Военнослужещи спасиха 25-годишен мъж, припаднал край полигона в Анево

Военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада Карлово спасиха човешки живот. Благодарение на бързата и адекватна реакция и на опита си в критични ситуации, те помогнаха на 25-годишен мъж да дойде в съзнание, след като припаднал край трактора, с който работел, информира БНТ.

Ефрейтор Марин Кънев първи забелязал човек на пътното платно край полигона в Анево, който бил в безсъзнание: "Аз си наблюдавах поста, погледнах към Иганово и в момента, в който се обръщам обратно, виждам човека, че лежи на платното и се тресе. На всеки един човек може да се случи да помагаме на населението".

На помощ се притекли и рейнджърите Борислав Лилов и Чавдар Караджов.

"Помолих колегата да му отворим устата, беше вече последен стадий на гълтане на език, беше посинял. 20 секунди му бяха да не можем да го спасим...", заяви Ефрейтор Чавдар Караджов.

"Той е възпитаван в този дух, тези качества, които притежава българският военнослужещ, това не са постулати, а това е реалността", заяви полковник Иван Иванов - Началник Щаб на бригадата.

До идването на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на военния полигон, 25-годишният мъж вече бил дошъл в съзнание.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"