Ген. Румен Радев: Време е за обединение - трябва да следваме завета от Съединението!

 

Издигнатият от БСП кандидат за президент започна от Сопот националната си обиколка

"Време е за обединение", обяви издигнатият от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев навръх 6 септември в Асеновград.

"Съединението е звездният миг в нашата най-нова история. То е доказателство, че ние, българите, можем сами да вземем съдбата си в свои ръце и да направим нещо за България, използвайки по най-добрия начин дипломацията, с една силна армия и работейки в името на нашия национален интерес. Съединението не е само акт на обединение на България, а и един непреходен завет към следващите поколения. Днес, точно когато обществото ни е разделено, когато проблемите са навсякъде и вътре в България, и извън нея, ние трябва да следваме този завет. Време е за обединение", декларира ген. Радев пред паметника на Пере Тошев, където асеновградчани празнуват съединението на България. Той подчерта още, че в момента народът ни е разделен социално и е налице културна деградация, остри политически пристрастия и противоречия.

"Затова приемам кандидатурата си за президент като голяма отговорност пред всички българи", допълни ген. Радев, който във вторник посети Асеновата крепост и Бачковския манастир.

Ден по-рано пък националната обиколка на издигнатия от БСП кандидат за президент започна от Сопот, а след това генерал Румен Радев посети последователно Карлово, Калояново, Граф Игнатиево и се включи в празника на град Съединение.

"Сопот е мястото, от където започва обиколката ми из страната. Някои ми казаха, че бил мaлък грaд. Може ли дa бъде мaлък грaдът, родил Иван Вaзов? Може ли да е малък грaдът, родил генерaли кaто Георги и Владимир Вaзови?", попита риторично ген. Радев. Според него президентът на България трябвa дa бъде не просто обединител нa нaциятa, а трябвa дa изрaзявa волята нa нaродa.

"Не трябва да бъде подвлaстен нa никaкви други интереси, а сaмо нa тези нa хорaтa, които сa го избрaли", декларира ген. Румен Радев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"