Големият победител в президентския дебат е Румен Радев

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Експерти също били на такова мнение, обясни евродепутатът

Големият победител в кандидатпрезидентския дебат, който се състоя в ефира на национална телевизия в четвъртък, безспорно е генерал Румен Радев. Това коментира във Велико Търново кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от „БСП - лява България“, Илияна Йотова. Тя уточни, че това не е само нейна оценка, но и на редица експерти.

„Цецка Цачева има 6-годишен опит като председател на Народното събрание и аз очаквах да покаже много по-сериозна политическа и експертна подготовка. Във връзка с външната политика на страната, за това, пред което е изправена Европа днес, и за предизвикателствата пред България Цачева допусна тежки фактологични грешки, недопустими за един човек, който се готви за държавен глава“, посочи Йотова

Според нея данните, които Цачева е съобщила за нелегалната миграция, не се отнасят за България, а за съседна Гърция, тъй като споразумението с Турция на този етап е валидно само за турско-гръцките отношения.

„На този етап няма подписано споразумение между Европейския съюз и Турция. Южната ни съседка все още не е решила да приема на своя територия граждани на трети страни, а 98% от нелегалната миграция, която идва в България, пристига от турската територия“, обясни Йотова.

Тя допълни, че по отношение на тези въпроси Цецка Цачева е изглеждала като студент, който за ден и половина е трябвало да премине през огромен конспект въпроси и затова бърка дати, събития и факти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"