Две жени са загинали при пожари по празничните дни в Плевенско

Две жени са загинали при пожари в Плевенско през изминалите празнични дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

85-годишна жена е починала при пожар в Долна Митрополия при вдишване на газ, дим и токсични пари в дома си. Дежурната оперативна група е открила тялото при огледа на къщата. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън - задимяването в стаята е следствие на запалена хавлиена кърпа.

При пожар в къща в град Левски вчера пожарникарите са открили обгорял труп на 53-годишната обитателка на дома. Причините за инцидента са в процес на установяване. Не са установени следи от насилие върху трупа. Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство за разследване на случая.

Намерените трупове при пожарите са закарани за аутопсия в Плевен. Пожар в къща е горял и в град Пордим - няма пострадали. Предполагаема причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

Вчера огнеборци от Кнежа са потърсени за съдействие при инцидент с газова бутилка в обитаема сграда в село Лазарово, посочват от ОДМВР в Плевен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"