Депутатът Делян Пеевски осигури 2000 бързи теста за Банско, от утре почва тестването

Депутатът Делян Пеевски осигури 2000 бързи теста за населението на Банско.

В събота следобяд в кабинета на кмета на Банско Иван Кадев пристигнаха пристигнаха три кашона с 2000 бързи теста за коронавирус. Предаде ги лично кметът на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на всички дарения, които Делян Пеевски прави в Благоевградска област, откъдето е избран за депутат.

"Още по време на карантината в Банско г-н Пеевски предложи да дари бързи тестове. Сега го направи, след като стана ясно, че държавата ще даде 1000 теста за банскалии. Нашето дарение е координирано с Националния оперативен щаб", каза Радослав Ревански.

С осигурените още 2000 теста от Пеевски, ще се изпълни желанието на банскалии да се тестват около 1/3 от населението, което е 9800 души.

“Добре е в труден момент да усетиш помощта на колега и приятел, да споделиш грижата за хората и техните проблеми. Благодаря, г-н Ревански, че можем да работим заедно!” – каза кметът на Община Банско Иван Кадев, приемайки дарението, донесено от кмета на Белица – Радослав Ревански.

С тези тестове и тестовете, които пристигат от Националния оперативен щаб, от утре – 12.04.2020 г. (неделя) ще започне тестуването на гражданите на Банско. Манипулациите ще се извършат в Медицински център “Свето Благовещение” от медицински специалисти по ред, установен от Общинския кризисен щаб. Благодарение на предоставените достатъчен брой тестове и дарени такива, ще имаме възможност да извършим тестуване, както на голям брой жители на град Банско, така и на граждани на град Добринище и селата от Община Банско.

Умоляваме гражданите да не проявяват самоиницитива и да следят за указанията на Общинския кризисен щаб, каза Иван Кадев, кмет на Банско.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"