Джоди Уитакър ще се снима в следващия сезон на „Доктор Кой”

За първи път жена е в главната роля

Оказа се, че е добра идея Повелителят на времето в научно-фантастичната поредица да не се изпълнява само от мъже

За втори пореден сезон Джоди Уитакър ще докаже на феновете на „Доктор Кой”, че жена в ролята на Повелителят на времето е добра идея. А самата актриса отбелязва, че тази една година, докато участва в поредицата, е била от голяма полза за нея. Въпреки че вече є се налага да носи бейзболна шапка на многолюдни места, самата тя казва, че „животът й се е променил в най-прекрасния смисъл”.

И по всичко изглежда, че още по-хубави неща очакват актрисата за напред. По време на интервю за Entertainment Weekly Уитакър призна, че ще се върне към ролята си в тринадесетия сезон на шоуто. Времето, през което актьорите играят Докторът, винаги е било променливо. Например Четвъртият Доктор, изпълняван от Том Бейкър, пътува до Тардис в продължение на седем сезона, докато деветият Доктор Кристофър Екълстън продължи само един сезон. Ето защо за феновете беше толкова важно да знаят, че Джоди ще остане по-дълго с тях.

„Да, ще снимам още един сезон. Това вероятно е ексклузивна новина, за която не бива да говоря, но не мога да ви излъжа”, заяви възбудено Джоди пред репортера на EW. Тя също така отбеляза, че в един момент, разбира се, ще трябва да прехвърли любимата си роля на някой друг, но засега се държи здраво за нея.

Пред тринадесетия Доктор ще има доста интересни и нелеки изпитания. Например героят на Джоди, ще трябва да се срещне с друг дългогодишен свой враг - поредната раса от киборги, които затварят жертви в метални клетки, принуждавайки ги да се присъединят към техните редици. Между другото, Уитакър отбеляза, че е много интересно да наблюдаваме снимките на сцени, в които участват тези космически злодеи.

„Когато се движат в унисон, това е невероятно. Наистина вълнуващо”, споделя впечатленията си Уитакър.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"