Евродепутатът Андрей Слабаков: “Зелени” организации саботират европроекти за милиарди

“Зелените” организации в България саботират европроекти за милиарди, заяви българският евродепутат Андрей Слабаков в свое изказване пред Европейската комисия по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните.

"Не мисля, че трябва да има някакво специално законодателство за екоактивистите. Мисля, че всички държави в Европейския съюз имат законодателства, които защитават всички граждани. Не разбирам от кого трябва да закриляме тези защитници. Тези, които плачат истерично за защита не защитават природата. В България те се наричат отровно зелени. Това са НПО-та, които не само съботират проекти за милиарди на Европейския съюз, не само че се занимават с екорекет, но и злоупотребяват с еврофондове. Това беше разкрито в много журналистически разследвания", каза Слабаков.

"Заради тях думата екология се превърна в мръсна дума. Озадачен съм, че зелените партии подкрепят такива странни организации, които само вредят на тяхната кауза. Благодарение на тези НПО-та на последните избори в България Зелените взеха точно нула процента. Колегите на Зелените трябва да прочистят своите редици от тези фалшиви бранители на природата, тъй като тези компрометирани НПО-та нямат нужда от защита, а от съд", добави той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"