СКАНДАЛ! Разследват Efbet в България и още няколко европейски държави!

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния www.libertatea.ro е поредното европейско издание, което излезе с материал посветен на течащото в няколко европейски държави разследване на хазартната марка Efbet.

В своя материал колегите от Румъния пишат, че тримата българи Стефан, Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на регистрираната в Малта хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) са разследвани за пране на пари, неплащане на данъци в изключително високи размери и връзки с престъпни лица и дейности в няколко европейски държави.

www.libertatea.ro подчертава, че Стефан Найденов е кадър на бившите комунистически служби в България и бизнес дейността му отдавна е обект на наблюдение от много специални служби от цяла Европа. Румънските журналисти допълват, че именно неговите синове Боян Найденов и Цветомир Найденов управляват една от най-големите хазартни компании в България работеща под търговската марка Еfbet, като именно те имат лиценз за хазартна дейност и в Румъния.

www.libertatea.ro пише още, че на 4 октомври 2019 година агенти на ДАНС и Специализираната българска прокуратура са направили изненадващо нахлуване и претърсване в офисите на Efbet.

Румънските колеги разясняват, че акцията на българските специализирани служби се е състояла в централния офис на Efbet на бул. Джеймс Баучер 20 в Лозенец, като успоредно са били проверени и други локации свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови. В публикацията се казва още, че освен в Efbet тримата споменатите по горе са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност.

LIBERTATEA.RO се позовава на публикации посветени на разследването на Еfbet от няколко различни медии от Италия и Великобритания, като специално цитира авторитетните българските издания „24 часа“ и „Труд“.

Румънците разказват за това, как агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой от страна на Еfbet.

Колегите от северната ни съседка пишат още в материала си, че българското контраразузнаването било сезирано от партньорски служби от Европа, според които сигнали собствениците на Еfbet били забъркани в сериозни схеми за пране на пари. Те уточняват, че Боян и Цветомир Найденови са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на българската държавата със стотици милиони левове.

https://www.libertatea.ro/stiri/publicitate-scandal-international-cu-patroni-bulgari-de-case-de-pariuri-2832531?fbclid=IwAR3DRH7TC-ZYwp8Pho1NDwromWRoU2HWjwy-BtUJsrsqtk8kCq1aQAx-XyE

Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"