Екоминистърът огледа кръстовище в Търново, където се обърна камион с отпадъци (СНИМКИ)

Областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова и министърът на околната среда и водите Емил Димитров направиха оглед на местопроизшествието на спирка “Качица“ в старата столица, където в понеделник се преобърна камион с отпадъци.

На възловото кръстовище около 17.30 ч. катастрофира ТИР със старозагорска регистрация. Камионът е превозвал смес от отпадъци със състав от пластмаса и текстил. В резултат на пътно-транспортно произшествие на кръговото кръстовище возилото разпиля товара си на пешеходна пътека и по протежение на пътното платно, тротоара и прилежащите зелени площи.

Снимки: Веселина Ангелова

Автомобилът е собственост на фирма от Гълъбово, която притежава регистрационен документ, издаден от РИОСВ-Стара Загора. Пред областния управител и пред министъра бяха представени документи за превозваните отпадъци, от които е видно, че те се транспортират за последващо третиране в завод в Златна Панега. От страна на дружеството бе организирано претоварване на разпиления товар и почистване на терена и пътното платно.

На мястото бяха и заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на РИОСВ- Велико Търново инж. Елена Стефанова, директорът на ОПУ-Велико Търново Венцислав Ангелов и представители на ОДМВР, РСПБЗН и Спешна помощ.

При инцидента няма пострадали. Пробата на шофьора за алкохол е отрицателна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"