Експлозия край хотел в Кабул, един човек е загинал и 13 са ранени

Експлозия избухна около хотел „Оранос“ в 15 полицейски окръг на афганистанската столица Кабул, съобщи вътрешното министерство на страната, цитирано от БГНЕС. Най-малко един човек е загинал, а други 13 души са ранени. В момента те са настанени в болница, съобщава местни медии.

Инцидентът е станал в 15.10 часа българско време.

Насрат Рахими, говорител на афганистанското министерство на вътрешните работи, разказа, че взривът е станал близо до офиса на партия "Зелена тенденция" - политическо движение, основано от Амрула Салех, кандидат за вицепрезидент на афганистанския държавен глава Ашраф Гани. После въоръжени мъже са нахлули в офисите на партията. Силите за сигурност са отцепили зоната. Говорителят първоначално съобщи, че Салех не е пострадал. После обаче той каза, че политикът е бил ранен от шрапнел в дясната ръка, но е бил изведен от офиса на партията си, допълва "Ройтерс". Салех е безкомпромисен опонент на талибаните и на други твърдолинейни ислямистки групи.

Засега никой не е поел отговорност за атаката. Тя става в деня, в който беше открита предизборната кампания за президентските избори на 28 септември.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"