Жервтите на земетресението в Албания са вече 40

Броят на загиналите в резултат на най-силното земетресение в Албания в последните десетилетия достигна до 40 души, след като в рамките на нощта от развалините бяха извадени телата на още 10 души. Това обявиха от Министерството на отбраната в Тирана, предава AFP.

Земетресението с магнитуд 6,4 разтърси балканската държава преди разсъмване във вторник, срутвайки сгради в градовете в близост до Адриатическото крайбрежие.

„Още десет жертви бяха открити през нощта, с което броят на загиналите става 40", се казва в съобщение на министерството.

С помощта на експерти от цяла Европа, спасителите работят неуморно, за да отстранят остатъците от рухналите сгради в крайбрежния град Дуръс и град Туман, двата района, най-силно засегнати от труса.

Към настоящия момент спасителите са успели да извадят живи 46 души, които са хоспитализирани. Броят на хората, които все още може да са под развалините, не е известен.

Стотици вторични трусове продължиха да разтърсват страната, като предизвикаха паника и временно спряха усилията за издирване на оцелели.

Сред около 650 ранени, най-малко 10 са в тежко състояние, съобщи здравното министерство в Тирана. Хиляди бяха принудени да напуснат домовете си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"