Задържаха рецидивисти за кражба от пункт за изкупуване на вторични суровини

Столични полицаи задържаха двама рецидивисти за кражба.

Задържането е станало непосредствено след извършена кражба от пункт за изкупуване на вторични суровини и оказано неподчинение на полицейски служители, съобщават във фейсбук страницата си от СДВР Столична Полиция.

На 10.05.2020г. в гр. София, ул. „Резбарска“, от пункт за изкупуване на вторични суровини, след предварителен сговор двамата, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот – метална врата и чрез използване на МПС, са отнели чужди движими вещи – 500 кг. мед и 300 кг. месинг, на приблизителна стойност около 5500 /пет хиляди и петстотин/ лева, от владението на собственика на пункта, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. По досъдебното производство е установено, че двамата са многократно осъждани.

Предвид високата обществена опасност, на 12.05.2020г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане им за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia/posts/2863108413757910

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"