Заседналият на плажа джип провали шампионат по джет ски

Истерията с влезлия буквално в морето джип на плаж „Перла“ край Приморско провали авторитетното състезание по джет ски, съобщават организаторите. От 10 години насам то се провежда на същия плаж. В събота трябваше да започне втория кръг на Републиканския джет ски шампионат и се очакваше с нетърпение от почитателите на екстремните морски спортове.

По традиция той се провежда под патронажа на кмета на общината д-р Димитър Германов, а организатор е Спортен клуб „Приморско екстрийм“ .

“Състезанието се отменя заради случая с джета, тъй като започнаха проверки на плажа, а ние няма как по друг начин да вкарваме джетовете във водата. Не може колесар, тежащ 500 кг., да се тегли на ръце. През всичките 10 години постъпваме по един и същ начин, този път всичко се проваля заради заседнал джип. Как да влязат джетовете в морето? Има определени коридори, там няма хора, чадъри, няма нищо.“, каза председателят на спортен клуб „Приморско екстрийм“ Дамян Дринков.

След броени дни в Приморско трябваше да пристигнат състезатели от България, Сърбия, Гърция и Турция, които да покажат умения в отделни категории, за мъже, жени и деца. Дамите щяха да имат възможността да се състезават в категория Women Runabout, включени са и най-малките любители на джетовете.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"