Затвориха Софийския районен съд

Служител от наказателното отделение с положителна проба за COVID-19

14 дни карантина за контактните лица

Служител на Софийския районен съд (СРС) е с положителна проба за COVID-19 и централната сграда на бул. “Скобелев” бе затворена в 8 ч до обед за дезинфекция. Информацията стана известна на заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Заразеният с новия коронавирус работи в Наказателното отделение. За последно е бил на заседания на 1 април, в които са участвали съдия, прокурор и адвокати. Резултатите от теста му са станали известни през нощта. Контактните лица са издирени и поставени под 14-дневна карантина.

Софийският районен съд е най-големия у нас - в него работят най-много хора и се гледат най-много дела. На 3 април миналата седмица бе оповестено и за положителна проба на съдия от Върховния административен съд и тогава бе дезинфекцирана сградата на бул. “Ал. Стамболийски”.

На заседание чрез видеоконферентна връзка Съдийската колегия на ВСС прие да се даде възможност на административните ръководители да образуват нови дела, да оповестяват и вписват решения, без да се чака краят на извънредното положение. Условието е да се спазват стриктно санитарните норми против заразата, а съдиите и служителите да работят от къщи, ако не са включени в графиците за дежурства.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"