Знаменитости не плащат на персонала си

Служителите често съдят звездите, обвинявайки ги във физическо насилие

Някои от известните личности прибягват и до сексуален тормоз

Много бивши служители на Лейди Гага твърдят, че певицата не уважава персонала си. Например през 2011 г. бившата помощничка на звездата Дженифър О’Нийл се опитва да съди работодателката си за 400 хиляди долара за нанесена обида и морални щети. Тя споделя подробностите за конфликта с редакторите на Page Six. “Трябваше да бъда с певицата 24 часа на ден, включително по време на сън”, оплаква се Дженифър. Между другото, предишният асистент на Гага споделя подобни спомени. Освен това момичето твърди, че поп дивата я принуждавала да спи с нея в едно и също легло и да си вземат душ заедно, тъй като се страхувала да го прави сама.

Кат Уилямс

Американският комик Кат Уилямс често е подбудител на боеве, а името му редовно се появява в скандалните заглавия на таблоидите. В изблик на ярост, актьорът посяга на асистентката си Анджелина Триплет Хил. По време на работата си със звездата тя многократно вижда комика да вдига ръка на колегите си, но предпочита да си мълчи и да запази в тайна подобни случаи, но напразно. След време тя лично попада под шамарите на Уилямс и дори губи съзнание. За причиняване на тежка телесна повреда момичето иска милион долара от Уилямс. Кат така и не е изплаща сумата.

Наоми Кембъл

Една от икономките напуска манекенката, когато тя хвърля в лицето є мобилен телефон в пристъп на ярост. Наранената служителка веднага подава сигнал в полицията и завежда дело в съда. Според съдебното решение, звездата трябва да плати на жената 8 милиона долара. Моделът първоначално започва да изплаща сумата, но след това променя решението си. Кембъл се оказва отмъстителен човек и прави всичко, за да не може момичето вече да си намери работа в шоубизнеса.

Марая Кери

Бившата помощничка на Марая Кери Лиана Азарян многократно е тормозена и бита от известната личност. Освен това в съда бившата асистентка казва, че не е получила част от годишната си заплата при уволнението. Интересното е, че по-рано самата Кери съди дълго време бившата си мениджърка Стела Булочников заради уж преувеличени обвинения. Асистентката твърди, че поп дивата многократно я склонява към секс и не й плаща заплата. През 2018 г. конфликтът е разрешен мирно в съда. Въпреки това, при какви условия Марая и Стела в крайна сметка се договарят, може само да се гадае.

Мадона

Осем работници от благотворителната организация Rising Malawi в Малави, съосновател на която е Мадона, съдят поп звездата за неправомерно уволнение и неизплатени възнаграждения. Това се случва след пропадането на плановете й да построи девическо училище в африканската страна. Поп кралицата дълго време работи по проект за построяване на образователен център на стойност 15 млн. долара.

В крайна сметка проектът е спрян и следват обвинения в подвеждане към финансовия отдел на благотворителната организация. Тогава Мадона решава да уволни целия борд на директорите, а неин представител обвинява лично директора Филип ван дер Боше за бъркотията и неуредиците. Осем от уволнените служители завеждат дело срещу певицата. Техен адвокат твърди, че са били принудени да подпишат дискриминационно съгласие, че не трябва да получават никакви пари за работата си.

Робърт де Ниро

Компанията на Де Ниро - Канал пръдакшънс, заведе дело срещу бившата асистентка на актьора Чейз Робинсън. Компанията поиска сумата 6 милиона долара за нанесени от Чейз вреди. Тя е обвинена, че си е присвоила стотици хиляди долари, че използвала въздушните мили на компанията за лични цели, че е плащала от сметката за дребни разходи на компанията за лични и луксозни вещи, че се е шляела по улиците в работно време или, че по време на работа си е устройвала телевизионни маратони.

Чейз Робинсън обаче отвърна на удара, като заведе иск срещу Де Ниро на стойност 12 милиона долара. Тя казва, че като асистентка на Де Ниро години наред е трябвало да търпи тормоза и дискриминационното му отношение към нея. В жалбата се казва, че Де Ниро отправял на Чейз коментари със сексуален подтекст, че я обиждал и че я третирал като “офис женичка”, докато тя била вицепрезидент по продукцията и финансите в компанията. В иска Робинсън обвинява Де Ниро, че я карал да му закопчава копчетата на ризата, да му оправя яката, да го чеше по гърба, да му връзва вратовръзката и да идва да го буди в леглото му, докато тя се надявала, че работата при актьора ще є помогне да изгради кариера в шоубизнеса. Робърт Де Ниро наема Чейз за асистентка през 2008 г., когато тя е на 25 години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"