Именита биатлонистка влезе в танцово шоу

Легендарната биатлонистка Магдалена Форсберг отново влезе под светлините на прожекторите. Шведката прекрати кариера през 2002 година, след като спечели рекордни 6 поредни световни купи – единствената жена с подобно постижние. Тя още е лидерка по брой победи – 42 пред германката Магдалена Нойер (34). Има и 12 медала от световни първенства, от тях 6 златни.

Вече на 51 години Форсберг продължава да води динамичен живот и да изглежда в завидна форма. Тя се изявава, като телевизионен коментатор, занимава се с бизнес, развива и обществена дейност – посланик е на онкологичен фонд.

А тази пролет Кралицата на биатлона реши да пробва и уменията си на паркета, като участва в телевизионното шоу „Нека да танцуваме“. Биатлонистката е била канена и друг път в предаването, но едва сега се престраши.

„Единственото предимство, което имам от спортната ми кариера, е физическата форма – заяви Магдалена. - Не съм си и помисляла, че в танците може да е толкова трудно. Трябва за много неща да следиш – за ръцете, краката, крачките. Досега не съм се занимавала сериозно с танци, а само на купони в любимия ми нощен клуб. Но ми харесва да изучавам нови неща. Задачата ми в шоуто е да се забавлявам, както трябва, и да изглеждам позитивно.“

По време на формата Магдалена смени трима партньори. Единият напусна заради здравословен проблем, после имаше временен, докато намерят нов. Сега Форсберг играе с хореографа и професионален танцьор Тобиас Карлсон, който е по-млад от нея с 10 години, печелил е шоуто през 2008-а, а три години по-късно става трети.

Преди да дебютира на паркета Магдалена взе ценни съвети от легендарния шведски алпиец Ингемар Стенмарк. Преди 4 години двукратният олимпийски и трикратен световен шампион спечели шоуто „Нека да танцуваме“.

„Даде ми полезни съвети за храненето – довери Форсберг след един от епизодите. - Ние много се движим и изразходваме доста калории. И в някакъв момент забелязах, че дрехите ми стават прекалено широки. Така че трябва да ям повече: ето, полях обяда си обилно със зехтин, а сега ще си взема и пица.“

Основният проблем за Магдалена обаче е раздялата със семейството. Тя дълго време е на тренировки и на снимки в Стокхолм, а съпругът й заедно с двамата им сина живеят в Бергефорсен. „На един от синовете ми - Оле също му е мъчно, дори ми прати съобщение - разкрива тя с усмивка. - Всъщност, той обикновено пише нещо, когато му трябват пари...“

По време на сезона Форсберг получи подкрепата и на бившия си дългогодишен треньор Волфганг Пихлер. А пожеланието му е класика: Тренирай здраво!

Шоуто започнаха 11 двойки. Магдалена и Тобиас стигнаха до финал. „Шокирана съм“, обяви именитата биатлонистка, когато чу резултатите. А дали ще спечели? Не е толкова важно. По-важното е, че Кралицата на биатлона сбъдна мечтата си да се забавлява и да е позитивна!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"