Кервани от коли на Витоша

Стотици автомобили днес затрудняват достъпа до ски зона "Алеко" в Природен парк "Витоша" , сигнализираха читатели на "Труд".

От изпратените в редакцията снимки се вижда, че в слънчевия неделен ден много хора са се качили на колите си, за да отидат до планината на разходка или да покарат ски, но са попаднали в капана на трафика. А туристите, тръгнали пеш, трябва да внимават, за да не бъдат ударени от някой автомобил.

Проблемът с достъпа до Природния парк стои на дневен ред повече от 15 години. Собственикът на лифтовете "Витоша ски" има план за тяхното модернизиране. Инвестицията не може да бъде реализирана, заради противоречие между Плана за управление на Природния парк, Закона за горите и Закона за устройство на територията. Всеки опит тази колизия да бъде отстранена с поправки в трите нормативни акта среща яростната съпротива на "зелените".

Досега нито едно правителство не е успяло да се противопостави на "еколозите" и се съобразява с техните претенции, а столичани и гостите на София са принудени да се качват в планината с колите си, а не с лифт.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"