Госпожа Иванчева да решава въпросите в диалог с хората

Жената е подложена на тормоз, защото строи в свой имот

]
Районната кметица на „Младост” Десислава Иванчева

Гладна стачка пред сградата на Столичната община ще започне в четвъртък Изабела Сярова, която е собственик и инвеститор в строеж срещу блок 64 в квартал “Младост 1”, съобщи тя пред “Труд”.

Жената ще откаже да се храни и ще пие само вода заради безумията на новата кметица на район “Младост” Десислава Иванчева, която я подлага на тормоз заради намерението й да строи.

Сярова е и против решението на Столичната община Иванчева да спира строежи на жилищни сгради със средно застрояване. То бе издадено от Йорданка Фандъкова на 26 януари 2017 г.

]
Заповедта от Столичната община, с която на Сярова се забранява гладна стачка на „Московска” 33.
Снимки: Пламен Стоименов

Изабела Сярова се оплака от административен тормоз заради градежа на 4-етажната сграда върху неин собствен терен. За обекта са влезли в сила всички видове разрешителни. Това станало повод за безпрецедентни проверки от страна на НАГ, ДНСК, Главната инспекция по труда. Имало и заплахи от страна на привърженици на кметицата. Сярова разказа, че по време на протести пред строежа й няколко души се опитали да съборят оградите и, а при друг случай протрестиращи избили телефона от ръцете на дъщеря й.

Докато администрацията измисля всякакви спънки пред реализирането на обекта й, Сярова е вложила в него 250 хил. лв. и си плаща всички законови такси. Натискът се упражнявал и чрез нерегламнетирани проверки.

“На 29 ноември Иванчева ми изпрати хора от две частни фирми с металотърсачи. Нахълтаха в обекта с представители на общината Казаха, че им е възложена проверка, но за това документи няма”, възмущаваше се собственичката.

Докато разговаряше с екипа ни, Изабела Сярова показа какво е получила преди минути от Столичната община - писмо, с което й се разрешава протест, но не и гладна стачка.

 

Управата е оставена на автопилот

Пълен хаос цари в администрацията

]
Иванчева уволнява заместника си Иван Лапатов

На автопилот работи администрацията на столичния район “Младост” - в момента там все още не са назначени ръководители на ключовите отдели, които трябва да бъдат избрани след провеждането на конкурс. Техните функции се изпълняват от хора с нулев опит в местното самоуправление. Тъй като нямат нужния професионален капацитет, те са сложени на по-ниски длъжности, но имат отговорностите на липсващите началници, научи “Труд”.

Неразборията настъпила след встъпването в длъжност на новия кмет Десислава Иванчева, която бе издигната от инициативен комитет “За зелен “Младост”.

До днес Иванчева няма екип от специалисти с нужния опит. Самата тя също не разбирала нищо от местно управление, закони и нормативните уредби на Столичната община. А направените от нея назначения били на хора от комитета, издигнал кандидатурата й.

Източниците на “Труд” обясниха, че повечето обещания, с които Иванчева е спечелила вота (основното - налагане на забрана на строителството), нямало как да се осъществят, тъй като противоречали на редица нормативни актове на държавата и СО.

Друг голям проблем бил, че в момента в община “Младост” имало хора, които нямат право да се месят в работата на нейните служители.

Постоянно присъствие там е общинският съветник Войслав Тодоров, който е дясната ръка на Георги Кадиев, бивш депутат от БСП и сегашен лидер на формацията “Нормална държава”.

Формацията също подкрепи Иванчева. “Труд” научи още, че тази седмица ще бъде освободен зам.-кметът Иван Лапатов, който не бил съгласен с вижданията на Иванчева.

Йорданка Фандъкова пред „Труд”

Кметът Йорданка Фандъкова коментира пред “Труд” следното: “Строителното разрешение на Сярова е издадено от районната администрация в “Младост”. Категорията на строежа е в правомощията на районния главен архитект; и кметът на “Младост” г-жа Иванчева да решава въпросите в диалог с хората и да не се стига до напрежение. Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално и да се търси решение.”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"