Кметът на Враца: Няма да позволим складиране и горене на отпадъци

В Община Враца не е постъпвало официално намерение за преработка на пластмаса. Това каза кметът на града Калин Каменов по БТВ, във връзка с проверяваната от ДАНС и екоинспекцията площадка, на която се съхраняват над 50 тона излезли от употреба консумативи за принтери, представляващи неопасен отпадък.

"Във Враца няма да позволим складирането на отпадъци, нито пък тяхното горене, нито пък депониране на нашето сметище. На този етап притеснителното е, че има идея за преработка на тази пластмаса без термично обработване, което обаче по никакъв начин не е нито входирано в общината, нито е съгласувано с Регионалната инспекция по околната среда. Няма как да се коментира тема, при положение, че все още няма проект и няма внесени документи за каквото и да било официално намерение в Община Враца", коментира Каменов.

По-рано през деня собственикът на площадката Илиян Ангелов, беше категоричен, че собствениците на боклука възнамеряват да го преработват и че складираната суровина е предназначена за производство на продукти с добавена стойност.

Заради това, че теренът му няма лиценз, той ще бъде глобен със 7 хил. лева. Междувременно вчера полицията е влязла и в склад за отпадъци в град Мизия. Тепърва ще стане ясно дали това е свързано с проверките около българската следа с италианския боклук, за които предупреди премиерът Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"