Кметът на село Соколаре подаде оставка, след като откриха незаконни оръжия в дома му

Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, след като полицията откри в дома му незаконни оръжия, над 400 патрона и цигари без бандерол, предаде БТВ.

Преди два дни полицията обискира дома на Григорий Груев по сигнал за незаконно съхранявани в имота боеприпаси. Намериха патрони малко от баща ми, той някога е бил въоръжена охрана на пилетарниците на селото и са му останали. Не ми е казал, твърди Григорий Груев.

Малко след това е обискиран и домът на кмета Николай Нинов. Той и съпругата на Груев били опоненти на изборите през октомври. В кметския имот униформените открили над 400 патрона, самоделен пистолет и фабрично изработена пушка неустановен модел, а също така и почти хиляда къса незаконни цигари от различни марки.

След акцията Нинов не вдигаше телефона си. Няма го и на работното му място. Съсед на кмета е заявил пред полицията, че боеприпасите и оръжията са негови, но и близките му отказаха коментар.

Нинов е втори мандат кмет на селото. Преди няколко години се прочу с това, че и той, по примера на Ценко Чоков, заведе на свои разноски съселяните си на екскурзия. Част от местните защитават кмета.

"Ние знаем, че е бил полицай и си има законно оръжие, а сега, че има незаконно, на всеки човек в къщата знаеш ли какво има", посочва мъж от селото.От общинския щаб на ГЕРБ съобщиха, че след огласяването на случая с бойния арсенал са поискали Нинов, който е техен кмет, да сдаде поста, в резултат той незабавно депозирал оставка.

Хората от селото застават зад Николай Нинов и го подкрепят. Те настояват той да се кандидатира отново за кмет. По случая е образувано полицейско производство заради намерените в дома му боеприпаси и оръжие.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"