Лечебни рецепти от природата

При менопауза, разширени вени и дори целулит

Когато имаме обикновено неразположение (болка, отпадналост), причинено от всекидневния стрес, не е необходимо веднага да прибягваме до медикаменти. Много често помощ може да получим чрез даровете на природата. Хората, които живеят в планината, знаят добре как да се възползват от нейните дарове.

В менопаузата

При изпотяване, което идва на вълни, може да получите облекчение чрез чай от подбел. Пригответе го по следния начин: вечер преди лягане сложете в чаша по 1 ч.л. корен от подбел и хвощ и залейте със студена вода. На сутринта сипете тази смес в тенджерка и я сварете. После прецедете и прибавете към сушена салвия. Оставете да престои 5 мин. и изпийте чая на малки глътки. Най-добре е да го правите в продължение на 4 седмици. След това направете почивка от 3 седмици и после повторете лечението, ако е нужно.

Против разширени вени

Киселото мляко (обезмаслено) помага при проблеми с вените. Сутрин след ставане е достатъчно да изядете един резен краставица с 1-2 с.л. кисело мляко. Ако правите това всеки ден в продължение на 2 до 3 седмици, ще помогнете на тялото да се прочисти. За разнообразие може да замествате краставицата с лъжичка мед.

Друго средство против разширени вени е маслото от арника. Масажирайте с него краката внимателно всеки ден в продължение на няколко седмици.

За прочистване на стомаха

Всеки ден изпивайте по 3 чаши от сока на киселото зеле (през зимата) или пълномаслено прясно мляко. Така обмяната на веществата ще се засили и се получава облекчение при изхождането. Най-добре е да приемате напитките в продължение на 1 до 2 седмици. Същото действие има и чаят от коприва. Залейте изсушените листа с вряла вода и ги оставете да престоят 10 мин. След като прецедите, изпийте на малки грътки през целия ден. Добре е да продължите този ритуал за около 3 седмици.

Срещу целулит

Залейте 1 до 2 ч.л. сушен майоран (градински риган) с гореща вода и го оставете да престои 10 мин. Изпийте чая на малки грътки през целия ден. Всекидневната доза не бива да превишава 2 чаши. Препоръчва се чаят да се пие в продължение на повече от 4 седмици.

Срещу хемороиди

Правилното хранене в съчетание с активно движение и възможно по-малко застояване на едно място облекчават значително състоянието при хемороиди. Добре е всеки ден да се пие сокът на 2 до 3 портокала или да се ядат счукани скилидки чесън, намазани на филийка. Чаят от лайка също помага – достатъчни са 2 чаши на ден.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"