Либийската национална армия започна ново настъпление срещу Триполи

Либийската национална армия, водена от Халифа Хафтар, започна ново настъпление срещу столицата Триполи, като целта на операцията е овладяване на площад ал-Шахад. Това съобщава РИА Новости, като се позовава на данни от генерал Салих Бухали, офицер под командването на Хафтар.

„Либийската национална армия започна нов етап, който вероятно ще завърши с овладяването на свещения площад Шахад, разгромяването на враговете и тяхното последващо бягство и обръщането им към терористична дейност“, се казва изявлението на Бухали.

Командващият западната Либийска национална армия Халифа Хафтар обяви на четвърти април, че започва настъпление за превземането на Труполи с цел „освобождаването на града от терористи“. От своя страни армията на признатото от ООН правителство на Националното единство, което контролира Триполи, заяви, че започва ответна операция, именувана „огнен гняв“. В резултат на боевете в столицата, по данни на Световната здравна организация, са загинали над хиляда души, а около 5,5 хиляди са ранени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"