Менда Стоянова: ГЕРБ няма да участват в извънредното заседание на парламента

ГЕРБ няма да участват в извънредното заседание на парламента, това обяви на извънреден брифинг председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

В парламента се събират народни представители от над 264 общини. За всяко заседание работят над 200 представители на администрацията на парламента. Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират, да направим огнище на заразата в парламента, което да се разнесе в цялата държавава. Парламентът не е затворен, но работи в извънредно положение. Трябва да се събираме и работим тогава, когато се вземат важни решения, касаещи законодателството, извънредното положение, както и здравето и живота на българските граждани, заяви Стоянова.

Не считаме че днешното парламентарно заседание има значение такова, че да правим такова събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми, обяви Стоянова.

Няма как колегите от БСП, и най-вече техният лидер, да правят медийните си изяви на трибуната на НС, но са поканени в студиата на всички телевизии, където могат да говорят и изразяват своята позиция, както и да задават въпросите си към обществото свободно, допълни председателят на бюджетната комисия. Какво днес можехме да научим повече от един парламентарен контрол от това, което всеки ден на пресконференции по всички национални медии се излъчва и стига до българските граждани, попита Стоянова.

Само преди половин час приключи пресконференция, посветена на всякакви теми. Не искаме да ставаме съучастници в това една политическа сила, и най-вече ръководството и лидерката на тази политичска сила, да използват парламента за личен пиар, каза още Менда Стоянова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"