Меси: Няма време за оправдания

Цяла Аржентина се моли Лионел Меси да не завърши кариерата си в националния отбор без трофей. Никой не брои олимпийското злато от Пекин 2008.

Кошмарът обаче отново стартира – Аржентина падна с 0:2 на старта на Копа Америка от Колумбия. От 14 години „гаучосите“ не бяха губили от този съперник. Две резерви вкараха головете в края – Роджър Мартинес и Дувон Сапата. През второто полувреме брутален фаул на Хуан Куадрадо срещу Меси предизвика масов бой на терена.

Нямаме време за оправдания – отсече Меси, който този път излезе пръв пред медиите. – Трябва да гледаме напред. Да вдигнем глави и да продължим. Има много мачове до края на турнира. И в този имаше позитивни неща за нас. В началото Колумбия държеше повече топката, но не създаваше нищо. Когато ние започнахме да нападаме, пуснахме гол. Получихме урок, който трябва да научим бързо. Ще го покажем в следващите мачове.“

Аржентина загуби първи мач на Копа Америка в редовното време след поражение от Бразилия през 2007 година. Следващият дуел на Меси и компания е срещу Парагвай, а последният в групата – срещу Катар. Според аржентинските медии може би именно капитанът на Барселона е основен виновник за ситуацията. При толкова много звезди всичко е съсредоточено върху Меси и това дестабилизира отбора. Играта на двукратния световен шампион бе определена като „анархична“.

Треньорът Лионел Скалони видя оправдание в лошия терен на стадион „Фонте Нова“ в Салвадор. „Не е сериозно да се играе на такава настилка – отсече селекционерът. – Няма как да искаме нещо повече.“

Стадионът ще приеме още четири мача на турнира.

Венецуела и Перу завършиха 0:0 в дуел от група А на Копа Америка. На откриването домакинът Бразилия разгроми Бразилия с 3:0.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"