Момичетата от групата 4Magic пред „Труд“: Гордеем се да покажем красотата на фолклора

Представят официалното видео към дебютното си парче Together („Вечерай, Радо“) в петък

„Всяка от нас дава идеи“, казват момичетата

Победителките в последното издание на музикалното състезание X Factor – 4Magic атакуват родната музикална сцена с дебютното си парче Together („Вечерай, Радо“). Радио премиерата на сингъла беше преди седмица, като за целта момичетата от групата публикуваха в интернет клипче с текста към песента. Официалното видео към парчето пък ще бъде представено утре.

Дебютният сингъл на 4Magic е дело на един от най-успешните румънски музикални продуценти Monoir, с когото техният лейбъл „Вирджиния Рекърдс“ си сътрудничи от няколко години.

„Това е песен, която съчетава модерно звучене, което може да се чуе в клубовете, и български фолклор. Гордеем се, че можем да доближим фолклора до връстниците си, да покажем каква красота се крие в него и как може да се преодолеят границите между различните жанрове, ако музиката се прави с любов. Работата с Monoir в неговото студио в Румъния беше не просто удоволствие, а истинско училище, той е изключителен професионалист в това, което прави, и ни научи на много неща за кратко време. Записахме парчето буквално за ден, всичко се случи бързо и сме супер щастливи от резултата!“, разказаха пред „Труд“ Валентина, Елеонора, Елия и Никол от 4Magic.

По думите им техният успех в предаването се дължи на това, че са заедно като група от три години и се явиха така на кастинга. „Приятелки сме, свикнали сме да работим заедно и всяка от нас има ясна идея как трябва да се случват нещата“, обясняват момичетата.

За предстоящия видеоклип разказват, че е заснет в родния им Пловдив в два дни. „Бяхме на някои от най-емблематичните места – Стария град, Античния театър, Небет тепе, гребната база… беше доста студено, но понеже видеото ще се излъчва и през лятото, се наложи да сме малко по-леко облечени. Беше си изпитание, но на всички артисти понякога им се налага да се справят в такива ситуации. Със сигурност ще помним това приключение винаги!“, допълват 4Magic.

Любимите групи на момичетата в световен мащаб са британските Little Mix и корейските BTS и Black Pink.

На въпрос дали смятат, че групите в България могат да имат също толкова успехи, колкото и солови изпълнители, момичетата са категорични, че това е възможно, стига да се работи сериозно и всеотдайно с добър екип.

Относно ползите от участието и спечелването на музикалния формат, момичетата споделят: „X Factor ни направи разпознаваеми, научихме много неща, които ще ни бъдат полезни в работата в бъдеще. Победата ни осигури договор с „Вирджиния Рекърдс“, а да имаш продуцент зад гърба си променя много нещата, осигурява възможности, за които много артисти мечтаят. Например това, че имахме шанса още по дебютния си сингъл да работим с артист и музикален продуцент като Monoir“.

За славата на риалити звезди 4Magic коментира, че въпреки дългогодишната им работа с музика и факта, че хората вече ги разпознават, те не се възприемат като звезди и точно това им помага да се опазят от негативите. „Ако човек си повярва прекалено много и си въобрази, че е звезда, само защото умее да пее, рискува да се разочарова. Според нас са нужни много години на работа, трупане на опит и развиване на таланта, за да се постигнат големи успехи на сцената“, казват Валентина, Елеонора, Елия и Никол.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Денис Медаров

Този уебсайт използва "бисквитки"