Психично болен намушка с нож двама в Горна Оряховица

Психично болен мъж рани двама, за щастие, без сериозни последици в нощта срещу неделя в Горна Оряховица. 65-годишният мъж се опитал да разбие оръжеен магазин на ул. “Княз Борис”, оборудван с “кози крак” и щанга.

Задействала се системата на СОТ за обекта- магазин “Допинг”, след което на място веднага пристигнал частен охранител. Мъжът обаче нападнал охранителя, като го наръгал с нож. Случаен минувач, който искал да помогне и да обезвреди нападателя, също бил намушкан в ръката и гърдите. На място са се отзовали полицаи, които са обезвредили психично болния.

Пострадалите веднага са били откарани в болницата, където им е оказана помощ- раните са зашити и те са пуснати за домашно лечение. В момента състоянието им е стабилно.

65-годишният мъж е лежал в Ловешката психиатричн болница преди 40 години, коментираха от полицията в Горна Оряховица. Най- вероятно се касае за шизофрения, от която страдал. В момента се намира в ареста, като Районна прокуратура ще реши колко време ще остане там и какви мерки ще се предприемат срещу него.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"