Над 1000 души получават топла храна в община Стара Загора

Топла храна от Домашен социален патронаж получават всеки ден 350 самотноживеещи възрастни хора от Община Стара Загора, съобщи директорът на услугата Гергана Тодорова. Работи се на пълен капацитет и се помага на възрастни хора както в град Стара Загора, така и в селата от общината.

Храната се приготвя по предварително изготвено меню.

Всеки работен ден около 160 са потребителите на Диетичния стол в Стара Загора. Половината от тях получават храната си на място, а на останалите тя се доставя до дома, информира управителят Наташа Митева. На телефон 0885 363 077 всеки нуждаещ се, може да направи заявки за топла храна. Доставката ще бъде извършена на следващия работен ден.

Много възрастни хора се възползват от услугата за доставка на пакетирани храни и медикаменти. На телефон 0885 382 233 всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да подадат заявка.

Те трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им. При доставката служителите удостоверяват стойността на закупеното с касова бележка. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купува се от близки магазини. Три екипа от по двама служители, извършват доставката на топла храна и храни и лекарства от първа необходимост.

Над 600 са децата, които ежедневно обслужва Детска кухня. Услугата могат да ползват деца на възраст от 10 месеца до 3 години, съобщиха от пресцентъра на Общината.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Венета Асенова, кореспондент на "Труд" в Стара Загора

Този уебсайт използва "бисквитки"