Най-красивите близначки катерят модния Олимп

10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

7 е щастливото число на сестричките

На 7 юли 2010 г. в семейството на Джаки и Кевин Клементс се раждат близнаци - дъщерите Ава и Лия. През 2019 г. двете американски момиченца бяха удостоени със званието “Най-красивите близначки в света.” Ава и Лия идват на бял свят четири седмици и половина по-рано, но се раждат абсолютно здрави. Няколко години по-късно се превръщат в едни от най-младите инфлуенсъри и деца-модели.

Скоро след раждането на момичетата, не само техните родители и роднини, но и непознати започват да обръщат внимание на външните им дадености. Джаки публикува снимки на дъщерите си в социалните мрежи и потребители ги засипват с комплименти, подстрекавайки семейство Клементс да направят красивите си момиченца модели.

В началото Джаки не обръща внимание на подобни съвети, но виждайки колко са фотогенични близначките и как естествено се държат пред камерата. Днима ги и праща техни фотоси в агенции за модели в Лос Анджелис. Тогава бебетата са само на шест месеца и всичко завършва с неуспех, тъй като семейството има и син, който е с две години по-голям от сестрите си и за майката е трудно да ги води на фотосесии.

Въпреки, че други родители често решават всичко за децата си, разчитайки на собствения си житейски опит, Джаки смята, че щастието на децата е от първостепенно значение и вярва, че дъщерите є имат право на глас. “Единственият проблем беше, че те все още бяха малки и не можеха да вземат независими решения или ясно да изразят мнението си”, казва Джеки.

Тя и съпругът й Кевин винаги са вярвали в знаците на съдбата и седем е любимото им число, а Ава и Лия са родени на 07.07. Идеята, че дъщерите ще навършат седем години на 7 юли 2017 г., кара Джаки отново да помисли за тяхното бъдеще.

По това време Ава и Лия вече имат свои собствени интереси -

освен че учат, се занимават с танци и плуване

И тогава Джаки им предлага да се опитат като модели. “Казах на момичетата за идеята ми, и че ако са готови, да опитат”, разказва Джаки пред “Daily Mail”. Ава и Лия одобряват това предложение и дори когато чули за предложението є, започнали радостно да скачат и да пляскат с ръце. Тогава Джаки разпраща техни снимки на различни модни агенции. Отговорът идват веднага и Джаки подписва договор с две от тях.

Скоро канят момичетата на снимки за Barbie, идват и куп други предложения за работа. Към ангажиментите на красивите близначки се присъединява и по-големият им брат, въпреки че той доста отстъпва на Ава и Лия по популярност. Момичета работят с LA Models и вече имат зад гърба си снимки за най-големите модни марки. През цялото това време родителите им много внимават децата им да водят нормален живот и да посещават училище.

От известно време

семейството има и свой Инстаграм профил

@clementstwins, в който публикува снимки на децата. Първоначално той служи като портфолио, но сега има повече от 1,7 милиона последователи. Профилът се управлява от Джаки, която не позволява на Ава и Лия да контактуват лично с хората. Майката създава и YouTube канал, който посвещава на семейството.

За съжаление вместо да послужи само за популяризиране работата на близначките, той е използван от тях да търсят донор на костен мозък за баща им, тъй като миналата пролет 39-годишният Кевин се разболява. Откриват му агресивна форма на рак. За да бъде спасен, трябва донор на костен мозък. Ава и Лия се включват активно в търсенето. Публикуват информация в YouTube. Оказва се, че родният брат на Кевин е най-добрият вариант. В началото на този февруари се случва операцията. Тя е успешна. Сега лечението продължава. Кевин благодари на брат си, а жена си Джаки нарича “моят герой”.

В момента семейството спазва всички мерки, заради коронавируса. Кевин е с отслабен имунитет и трябва много да внимава. До април Ава и Лия не са на училище, а едва в края на месеца имат планирани фотосесии, но дали ще се осъществи, зависи от развитието на пандемията.

Днес семейството Клементс живеят близо до Лос Анджелис, в окръг Ориндж, Калифорния. Те се преместват тук, след като става ясно, че на момичетата е трудно да летят да снимат из цялата страна и засега повечето от ангажиментите им са в Калифорния.

Семейство Клементс се присъедини към DKMS, нестопанска организация, посветена на борбата срещу рака на кръвта и кръвните заболявания. И децата, и майка им вече са заявили, че са готови самите те да станат донори.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Таня Пушкова

Този уебсайт използва "бисквитки"