Най-малко трима души са загинали при силно земетресение в Пакистан

Най-малко трима души са загинали, а десетки ранени, след като силно земетресение разтърси Източен Пакистан, като свидетели твърдят, че сграда се е срутила в администрирания от Пакистан Кашмир, предава AFP.

Епицентърът на плиткото земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер е бил близо до кашмирския град Мирпур, приблизително на 20 километра северно от Джелум в селскостопанска провинция Пенджаб, според ревизирани данни, публикувани от Геологическата служба на САЩ.

"Повече от 70 души са ранени и най-малко трима са загинали при земетресението", заяви пред AFP служител на Държавния орган за управление на бедствията.

Пакистанската армия разполага екипи за "авиационна и медицинска помощ" заедно с войски в засегнатите райони в Кашмир, според нейния говорител.

"Земетресението беше плитко – на 10 километра и се усети в по-голямата част от провинция Пенджаб и някои части на Хибер Пахтунхва. Най-лошо пострада град Мирпур, Азад Кашмир", заяви главният метеоролог на Пакистан Мухаммад Риаз пред AFP.

Премиерът на Пакистански Кашмир Раджа Фарук Хайдер Хан заяви, че най-малко 100 души са ранени и се лекуват в болница в Мирпур.

"Нашата инфраструктура е унищожена", каза Хан пред репортери.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"