Наши катаджии глобяват в Румъния

Пътни полицаи от Видин, Враца и Зайчар извършиха контролни проверки на пътя Крайова – Калафат и пътя Крайова - Бекет. Смесените екипи следяха скоростните режими, употребата на алкохол и техническото състояние на автомобилите, съобщиха от ОД на МВР в крайдунавския град. Проверявани бяха свидетелствата за управление на моторни превозни средства, документите на автомобилите, задължителните застраховки. Българските пътни полицаи бяха особено полезни при проверките на шофьори – сънародници.

За констатираните нарушения на правилата, регулиращи движението по обществените пътища, униформените наложиха 18 санкции, отнеха две свидетелства за управление на МПС и четири свидетелства за регистрация на автомобили.

Съвместните проверки на румънски, български и сръбски пътни полицаи по пътищата в окръг Долж, област Видин и окръг Зайчар се провеждат от десетилетие по инициатива на Полицейския инспекторат на окръг Долж – Крайова и са в рамките на операция "Пътен трафик на синя граница".

Годишнина от старта на тристранната операция бе отбелязана тържествено в Полицейския инспекторат на окръг Долж, където присъстваха директорите на областните дирекции на МВР във Видин и Враца. Българо-румънско-сръбски наряди ще продължават да реализират периодично проверки по безопасност на движението, съобразно интензивността на трафика през различните сезони.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"