Не вярвам да се стигне до предсрочни избори заради Истанбулската конвенция, заяви Божидар Лукарски

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори заради Истанбулската конвенция. Това каза пред БТВ лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Патриотите отново ще поискат нещо в управлението, което най-вероятно и ще получат, прогнозира той. По думите му Патриотите доста добре си изиграват картите в коалицията. Доста по-добре, отколкото ние в Реформаторския блок, подхождайки може би малко наивно и по-идеалистично, правехме, призна той.

„Учудва ме това, че партия, която винаги е защитавала десни консервативни ценности, а именно ДСБ, няма позиция по конвенцията. Очаквах да имат такава позиция, сходна с нашата, особено по отношение на спорните текстове, свързани с т. нар. понятие „социален пол”, отбеляза Лукарски.

Не сме водили разговори с НФСБ, с Валери Симеонов не сме обсъждали каквито и да били общи политически стъпки, категоричен беше Лукарски. „С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. „Раковски”, подчерта лидерът на СДС. Имаме доста добра комуникация с Валери Симеонов, но само на такова ниво, допълни той.

Винаги може да има предсрочни избори, в момента не смятам, че обстановката е чак толкова нестабилна, а и не е добре за България по време на европредседателството да има такива избори. След това – времето ще покаже, изтъкна Лукарски.

Особено във вътрешнополитически план има доста трески за дялане и доста неща, на които трябва да се обърне внимание и не вървят. Едно от нещата, за които не се говори, е тоталният блокаж на еврофондовете, каза лидерът на СДС на въпрос как се справя кабинетът „Борисов 3”.

Причина за това не е ресорният вицепремиер, работил съм с него и знам, че работи добре. Доста от министрите в сегашното правителство не са достатъчно добре подготвени, допълни той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"