Нинова води БСП към едноличен режим

Ръководството се заиграва с ГЕРБ

Председателят на БСП Корнелия Нинова използва извънредното положение, за да се разправи с вътрешни опоненти като лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов. Това заявиха пред “Труд” социалисти от Градската организация на БСП в Пловдив. Те разпространиха нарочна декларация, в която осъдиха позиция на част от пловдивските депутати на левицата, които подкрепиха Нинова в искането й Гергов да се дистанцира от БСП заради дадено от него интервю относно мерките на кабинета за бизнеса.

“Един политически лидер като Георги Гергов има право и на политическо, и на лично мнение. Макар че в конкретния случай той изрази единствено и само персонална оценка по повод взетите мерки в условията на пандемия. Надяваме се, че личното мнение все още не е забранено в БСП от другарката Нинова”, заявява председателя на ГС на БСП Красимир Трифонов и членовете на ИБ на БСП-Пловдив. Социалистите от града на Альоша открито питат защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали. И допълват, че има обосновано предположение, че договорки, колабориране и “заиграване” с ГЕРБ има, но то не е в БСП-Пловдив, а кабинетът на председателя на “Позитано” 20, където властва принципа “Разделяй и владей”.

“Ние, членовете на Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив, единодушно се обявяваме за консолидацията вътре в Партията и ще се противопоставим на всички опити за вътрешнопартийно разделение и взаимно противопоставяне”, казва ръководството на социалистите в Пловдив. Точно такава е основната идея от позицията на др. Гергов, а тя се съдържа в думите му : “В условията на криза политиците трябва да се обединяват, да дават предложения и решения, а не да търсят дребни политически дивиденти”.

 

Област Пловдив с жълт картон

Спрете с “медийните бомби”

Безотговорно политическо поведение

Близо 2/3 от членовете на БСП-Област Пловдив показаха жълт картон на Корнелия Нинова заради изказването є за Георги Гергов. “БСП не е авторитарна и еднолична партия. Нито в телевизионното интервю, нито в изпратената позиция Георги Гергов не се опира на решение на партиен орган. Но след като питате защо не се е допитал, то тогава и вашата “единствена почтена позиция” щеше да е да се допитате до хората, които са ви избирали”, казват червените в позиция.

Те призовават депутатите около Нинова да прекратят “медийните бомби” и да проявят отговорност на нивото на очакванията на редовите членове. “Считаме, че такова политическо поведение е безотговорно и е плод единствено на политически амбиции на някои представители на БСП. Социалистите и симпатизантите няма да понесем повече разочарования”, пишат от БСП-Пловдив.

 

Михаил Миков, председател на БСП (2014-2016 г.):

След карантината ни трябва временен председател

]
Прави се опит а се прикрият тежките проблеми на БСП с посочване на врага с партиен билет, каза Михаил Миков.

Очевидно се прави пореден опит да се прикрият тежките проблеми и неуспехите на партията в политическо отношение, организационното състояние на БСП, тежкото, дори критично финансово състояние на “Позитано” 20, както и опит да се превърне Георги Гергов в една удобна мишена за насочване на вътрешно-партийната енергия. Това заяви пред “Труд” Михаил Миков, бивш председател на БСП по повод на скандала, който сегашният лидер на партията Корнелия Нинова забърка с областния председател на БСП-Пловдив Георги Гергов.

“Националният съвет трябва да се събере, когато изтече карантината, да се избере временен председател и да се продължи провеждането на кампанията. Около 150 конференции по места още не са проведени.

А по устав конференциите трябва да се насрочват от общинските съвети. Трябва да се види режимът на събиране как ще продължи и има още много неизвестни около мерките заради коронавируса”, посочи Миков.

“Когато Гергов казва истини, явно ръководството трудно ги приема. И най-лесно е да се върнат към стари номера от историята на нашата партия - да се посочи врагът с партиен билет.

Лесно е един заможен човек, като Гергов, да бъде посочен като лош.”, заключи Михаил Миков.

 

Георги Гергов: Председателят злоупотребява с доверието и си играе нейната игра

Иска да прикриваме изцепките й

След излизането от кризата управляващите ще получат своя вот на доверие. И той ще се даде от българите. Ако те са се справили - ще има по- малко безработни българи и фалирали фирми и икономиката по-бързо ще влезе в ритъм. БСП трябва да има и тези отговори - как да се излезе и да се оцелее в следващите месеци или година. В условията на криза политиците трябва да се обединяват, да дават предложения и решения, а не да търсят политически дивиденти.

В парламента се вижда безсилието на ПГ на БСП. Председателят Корнелия Нинова си играе нейната игра. Това е нейният начин на работа - иска да приемаме нейните решения и да прикриваме нейните изцепки. Нинова злоупотребява с доверието на всички социалисти. Не мога да гледам как партията си отива, а да казвам “да живее царя”. БСП не е изчистила своята визия, а беше партия на всички българи.

Това вече не е партия на всички българи и в този момент ние трябва да определим каква партия сме, за какво се борим и какво преследваме, ако искаме да сме алтернатива и да управляваме.

 

Борислав Гуцанов, лидер на БСП-Варна: Трябва да мислим за решения на кризата

Вътрешно-партийната кампания на БСП за председател ще ппродължи след края на извънредното положение и тогава, на вътрешно-партийните форуми, всеки социалист ще си каже мнението. В това време обаче ние трябва да излъчим послания към най-пострадалите от ограничителните мерки хора. Това заяви председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов в коментар за конфликта Нинова-Гергов. Сезонът чука на вратата, министърката на туризма се държи неадекватно, а само за Варна от туризъм влизат около 1 млрд. лева, посочи още той. Сега задачите са да се опази здравето на хората и ние, като партия, да ппредложим работещи механизми, за справяне с катастрофата в икономиката, посочи още Борислав Гуцанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"