Нинова: Не воюваме с президентската институция. Радев: Не сме имали раздор с БСП

„Бих искала да разсеем едно внушение, което съществува в публичното пространство - за отношенията между БСП и президента. Ние не воюваме с президента и президентската институция”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова преди началото на предизборната консултация при Румен Радев със социалистическата партия.

„Благодаря, че започнахте с това. Аз не искам да разсейвам нищо, понеже никога с г-жа Йотова не сме давали някакъв повод, че имаме особено отношение или някакъв раздор с Българската социалистическа партия. Напротив, навсякъде където ходим из страната, имаме изключително радушно посрещане и открит диалог и комуникация с всички български социалисти. Ние сме подкрепени и издигнати от БСП, поели сме ангажимент да представляваме тези хора в техните надежди за една по-справедлива и по-успешна България. Никога с г-жа Йотова не сме отстъпвали от този ангажимент. Напротив, вие знаете, че винаги сме подкрепяли усилията, които водите БСП да се изгражда като силна опозиция, от която България има нужда. Защото без силна опозиция, демокрацията залинява”, отвърна президентът Радев. 

"Аз съм от хората, които не забравят откъде са тръгнали и никога няма да забравя", добави вицепрезидентът Илияна Йотова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"