Новата настилка на "Васил Левски" ще подобри отводняването

Националният стадион „Васил Левски“ ще се сдобие с тревно покрите от най-ново поколение. На съоръжението вече се провеждат ремонтни дейности, а сега от Национална Спортна База разкриха и подробности. Едно от основните подобрения е свързано с подобряване на бързината на оттичането на вода от терена. Процедурите се осъществяват от специалисти по подмяна на футболни настилки. Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България.  Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата у нас, и най-вече за основни стадиони.

Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и  ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона. Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет. Целта на всички тези процедури е да се  отстрани събраният с времето органичен слой  от мъртва трева, а също така и да се намали рискът от

заболяване на терена. Премахва се предимно нежеланият вид Поа Ануа (близък до тревата вид, но много вреден за игрището).

В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"