Община Пловдив купува още 2 "паяка", сегашните три не смогвали на нарушителите

Община Пловдив ще закупи не един, а 2 "паяка", които да се включат в битката с наглите шофьори по улиците и булевардите в града под тепетата, тъй като сегашните три репатриращи коли не смогват да вдигнат МПС-ата на всички нарушители.

Новината съобщи кметът Иван Тотев, който допълни, че се планира служителите, занимаващи се с репатрирането да работят през всичките 7 дни от седмицата и да имат дежурни в неделя и в късните вечерни часове и да бдят за пропускливостта по улиците.

Заради стартиралите това лято в Пловдив ремонти на основни булеварди като "Руски", "Васил Априлов", "Шести септември", "Коматевско шосе" и "Гладстон" голяма част от трафика се пренасочи към по-второстепенни улици като "Авксентий Велешки", откъдето минават част от автобусите. "Спре ли там една кола, веднага се блокира цялото движение.

Трите "паяка", с които разполагаме работят нон-стоп и пак не успяват да вдигнат всички нарушители, които затапват движението. Затова ще купим още 2 репатриращи автомобила, тъй като явно и вдигната от 40 на 60 лв. санкция за вдигане с "паяк" засега не помагат в битката с нарушителите", коментира кметът Тотев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"