Общинският съвет в Септември гласува днес оставката на Лазар Влайков

На извънредна сесия Общинският съвет в град Септември ще гласува оставката на председателя Лазар Влайков, с чийто пистолет във Виноградец беше прострелян Наско Тонкев, информира БНР.

Извънредната сесия се свиква по заповед на самия Лазар Влайков. Той вече е депозирал молбата си за напускане не само на председателския пост, но и на Общинския съвет. На трети септември Влайков беше изключен от от партия ГЕРБ заради тежкия инцидент във Виноградец, при който беше замесено и шестгодишно дете.

Скандалът се разрасна при намесата и на името на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Все още не е ясно дали в нощта на инцидента е имало неформален разговор с районния прокурор, тъй като анализът на разпечатката от телефона на Влайков ще е готов утре. Изискана е разпечатка и от телефона на Георги Кацаров.

Към момента разследването на убийството на Наско Тонкев е срещу неизвестен извършител, въпреки показанията на 6-годишния Юри. Запознати с разследването твърдят, че случаят ще има развитие до края на седмицата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"