Общо 1697 първокласници влизат в класните стаи във Великотърновска област

Учебните заведения в региона са готови за първия учебен ден

Общо 1697 първокласници влизат в класните стаи на 16 септември във Веаликотърновска област. Повече от 20 деца са се завърнали от чужбина и са обхванати и записани.

Това стана ясно на заседание на Областния координационен център по Механизма за задържане на деца в училище. Губернаторът на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова запозна присъстващите с готовността на училищата в региона да посрещнат децата за новата учебна година.

"Всички училища, обслужващите звена и детските градини имат готовност за откриване на учебната 2019/2020 година. В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Училищата, детските градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година. Все още има обявени свободни 14 работни места, на които до 16 септември ще бъдат назначени учители или възпитатели. Санитарно-хигиенните условия във всички учебни заведения в областта са добри", съобщи Розалия Личева началник на РУО.

Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново. До началото на отоплителния сезон всички школа и забавачки ще бъдат осигурени с горива.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"